Mama Chajes Orkestar

"Örebros Svängigaste

orkester"

Har du aldrig hört balkanmusik förut så bör du göra det nu. Har du en gång hört balkanmusik så kommer du aldrig kunna sluta - du kommer vilja ha det igen och igen och igen. Vi drar dig med i en gungande flod av oemotståndliga rytmer, hamnar i jazziga bakvatten, kommer upp med en levande svensk-bulgarisk melodi i munnen, solen glittrar, tonerna leker, alla blir sjöblöta av svett. På trummor, bas, gitarr, dragspel, trombon, saxofon och fiol vill vi göra dig lycklig och galen!
Vi spelar på fester, bröllop, klubbar, hemliga möten och faktiskt nästan vad du vill!

Dumheten

Dumheten består av fyra musiker lika dumma som du. Bandet är en hyllning till det som gör dig mänsklig. Till din acceptans av dig själv. En hyllning till naiviteten. Ett hopp om att något dumt också kan vara synonymt med vad som är sant, och riktigt. Det kanske låter dumt när du spelar, men det är på riktigt. Det kanske låter dumt att välja att vara musiker, men det är på riktigt. Och det låter kanske dumt när vi säger det såhär rakt ut. Men vi gillar när du är lite dum. Gruppen har sin utgångspunkt i den fria musiken, men går sedan vidare in i jazzens och popens tongångar. Medlemmarna har alla influenser från olika håll och genrer vilket ger en spännande och luftig ljudbild. Samspelet och lekfullheten i musiken är Dumhetens kärna. Gruppens udda sättning skapar ett spännande och eget unikt sound".

”I dagens enorma djungel av band som tokpromotar sig själva genom alla fora och medier som finns, är det inte lätt att sticka ut. Men hur kan man låta bli att fastna för ett band som säger att de tycker om att jag är lite dum, inleder sin debutskiva med ett improviserat saxofonparti och dessutom har mage att skippa trummor och bas i sättningen? ” (Åsa Jonsén, Kulturdelen)

Trollsyster

TROLLSYSTER

Trollsyster utformades på gatan i södra Sverige utav två briljanta musiker, Helena Sandell(fiol) och Erika Lindholm(saxofon). Där skapade Trollsyster ett unikt sound som bygger på sväng, grove och kommunikation utifrån traditionell musik från hela världen.

Trollsyster i ett valmofält på Österlen

Sambarevolutionen

SAMBAREVOLUTIONEN

Musikalisk, politisk och social plattform i Örebro. Med rytmer, färger och attityd förgyller vi gator och torg. Vi är aktiva i parader, demonstrationer, invigningar, konferencer och festivaler.

www.facebook.com/sambarevolutionen