Bio

Ålder: 26

Instrument: Saxofon, flöjt, Klarinett, sång

Erika Lindholm har ett eget sound både som musiker och kompositör vilket trollbundit och inspirerat omvärlden runt omkring henne. Erika Har en förmåga att låta sig inspireras av många olika influenser från hela världen som hon sedan använder i sin improvisation och när hon skriver musik. Ett år tillbringade hon i Brasilien för att gräva sig djupare i den Brasilianska musikkulturen. Idag är hennes två främsta projekt banden Dumheten och Mama Chajes Orkestar där hon skriver och spelar musik.

Erika började tidigt som barn att sjunga och spela i kyrkan där hon blev uppmuntrad och kände sig fri att musicera framför folk. Vid 10 års ålder började hon spela piano och två år senare fick Erika en saxofon i sina händer. Erika har studerat musik med jazz som utgångspunkt på folkhögskola och musikhögskola vilket har gett henne en konstnärlig kandidat. Erika är och har alltid varit en aktiv musiker med många projekt, band och tillfälliga musikerjobb igång. Fem säsonger arbetade hon som musiker vid Frösö Kyrka i Jämtland. Erika har även arbetat som musiker i produktionen ”Boxaren” på Örebro Länsteater.

Musiker och compositörer som Erika lyssnat mycket på och som inspirerar henne är bl.a. Ornette Coleman, Cannonball Adderley, Wayne Shorter, Miles Davis, Hermeto Pascoal, Milton Nasimento, Oskar Schönning, Nils Berg, Klabbes Bank, Monk, Maria Joao, Guinga, Edu Lobo, Björk, Per Texas och många fler.