VAD JAGAR DU EFTER?

Stressen… pressen… ångesten…. och viljan. Framförallt viljan, att nå det där ouppnåbara. Det där som kan göra dej nöjd. Tanken om frid och vila som omger dej när du äntligen är där. Tanken och strävan som ständigt omger dej på vägen dit. Kommer du att nå dit? Kommer du att vara nöjd när du är där? Eller kommer en ny tanke och strävan alltid att finnas där, i vägen för att du ska kunna känna dej nöjd.

"Vad jagar du efter? Någon gång ska vi bli nöjda. Tror vi."

Slagverkaren Emelie Sjöström och saxofonisten Erika Lindholm startade sitt samarbete i samband med konsertserien ”Naken och utmanande konst” där de utvecklade var sina solokonserter. Därefter har de jobbat med att kombinera sina uttryck på olika sätt i olika former av friare improvisation med performance som uttryckssätt. Projektet ”Vad jagar du efter” är en 50 min lång performance utifrån fri improvisation baserad på frågan: ”Vad jagar du efter?”.

 

Emelie Sjöström är en slagverkare med en förkärlek till trummor och konstmusik. Hon har under de senaste åren turnerat i Sverige, Baltikum och Indien samt samarbetat med kompositörer från bl.a. Hongkong, Azerbaijan, Ungern, Tjeckien och Sverige. Emelie har studerat konstmusik vid Musikhögskolan i Örebro.

 

Emelie Sjöström – Slagverk
Erika Lindholm – Altsaxofon & Piffanoflöjt