FORSLUND/LINDHOLM

Nya brasilianska arrangemang för marimba & saxofon

Fia Forslund och Erika Lindholm träffades 2015 på en klubb i Rio de Janeiro. Det visade sig att båda två var där i syfte att studera musik. 2019, i Sverige började de äntligen samarbeta kring ett duoprojekt med utgångspunkt utifrån huvudinstrumenten marimba, saxofon och den brasilianska folkflöjten, Piffano. Duon Fia och Erika riktar in sig på olika genrer i den brasilianska musiken samt tar tillvara på många av Erikas egna kompositioner med inspiration från Brasilien. Tillsammans arrangerar de fritt upp låtarna på marimba, saxofon och piffano. Brasilianska, afrikanska, orientaliska och nordiska toner, klanger och rytmer dominerar arrangemangen.

"Mötet mellan marimba och saxofon i Brasilien"

Forslund/Lindholm:

Fia Forslund – Marimba - https://www.fiaforslund.com/
Erika Lindholm – Saxofon & Pifanoflöjt

www.erikamusik.seErika Lindholm - saxofonist - biografi (erikamusik.se)

 

 

 

 

marimba & saxofon
Forslund/Lindholm - marimba & saxofon

Skapande skola –

VI RESER TILL BRASILIEN

Skolföreställning 40 min. Tillsammans med publiken drömmer vi oss bort till ett land fullt med regnskog, mangoträd, främmande ord och härlig musik, nämligen Brasilien. Nya och gamla vägar leder oss in i den brasilianska musiktraditionen med hjälp av instrumenten saxofon, marimba och pifanoflöjt. 

Workshop 30 min. Vi lär ut och håller en introduktion i de vanligaste brasilianska slagverken: agogo, tamburim, surdo och shaker för att sedan skapa ett gemensamt sambatåg.