En dag i Rio de Janeiro

Livet som du gett mig!

De går snabbt, ljuden är många, ljuset starkt. Du ser hur jag lever! Röda gröna gula fläckar fyller väggar, stenar, gator och torg. Adrenalinet pumpar i blodet som så lätt spills runtomkring mig. Barn med stora ögon stirrar på hon som lyser. Men hon hinner inte stanna. Ett moln flyger förbi. Vidrigheten uppenbaras i nästa gathörn. Möggel, kemikalier, sopor, piss, och en stank av hemlöshet.

Världen är vacker så som livet är vackert.

Vart ska du gå? Har du ett hem? Vem bryr sig om att fråga om du är glad? Stora starka män, så överlever människan, i denna vackra värld. Toner av en flöjt, glädje sprids förnöjt mellan dej och mig. Glada sambatoner spelas med en dyster text. Alkohol värmer min granne utan filt vid porten, det är påskdan. Mannen som stirrar in i mina ögon snubblar över hålen i gatan, två kvinnor skrattar. Konstnären älskar kreativitet, pengar är tex bra för att betala bussen.

Världen är vacker så som livet är vackert.

Vågorna slår men vattnet är varmt. Ljus från kristus lyser upp i natten. Karuseller åker runt på gatan, galna chaufförer som leker med livet. Livet som du gett mig. Nu går det fort men annars går det lååååångsamt. Kön är allas trygghet. Där är det mysigt att stå, en stund. Här finns så många vackra ansikten. Här finns många.  

Världen är vacker så som livet är vackert.

Så som bananer är goda, och assai smälter i munnen. En hippie söker naturen i staden. Allting löser sig, i alla fall i Brasilien, säger Andrea. Här duschar man flera gånger om dagen.

11903897_10152973204566372_7582829311227523698_n

 

 

One thought on “En dag i Rio de Janeiro”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.