Varför debutalbum NU??

För mig betyder det så otroligt mycket att kunna släppa mitt debutalbum just nu. Att acceptera att jag duger som musiker även i mitt sjuka tillstånd. Att acceptera mina begränsningar, min fysiska kropp som den ser ut och fungerar idag. Att inte vänta på bättre tider. Att vila i att mitt musikaliska uttryck är starkare än min teknik och min fysiska styrka. Att inse att jag inte är på topp men att musiken fortsätter att driva mig framåt.

Kanske att jag borde ha väntat tills jag blivit frisk innan jag gav mig in på att spela in och släppa mitt debutalbum. Men vänta kan jag göra hela livet. Just nu får det här albumet mig att fortsätta skratta, gråta, utforska och kämpa med livet. Därför tycker jag att det är värt att satsa på att göra mitt debutalbum just nu, exakt nu, när livet är som mörkast och jag har gått och väntat i snart två år på att få en ny njure. Inspelningen gjordes på en dag, 6 kompositioner. Det var ett pressat schema för att möjliggöra så att alla inblandade skulle kunna närvara. Jag hade blivit frisk från en långvarig förkylning precis en vecka innan och började öva och öva inför inspelningen. På själva inspelningsdagen var min underläpp full av stora vattenblåsor, orsakade av all övning i sista stund. Det var dumt och jag ångrade bittert min övningsentusiasm. Jag bet ihop och tog mig igenom inspelningen trots blåsorna. Jag kunde inte ge upp detta album då, jag ville inte låta mitt fysiska tillstånd vinna över mig. Kanske var det en dålig sak att spela in under dessa förutsättningar, kanske var det en bra sak, kanske fick det mig att fokusera på att hålla ihop mitt fysiska jag för att inte drabbas av prestationsångest. Även om jag hör mig själv göra många misstag kan jag inte låta bli att tänka på att jag kanske kan ha förmedlat något annat i den stunden som jag inte skulle kunnat göra om jag varit frisk.

Jag måste ständigt påminna mig om att det finns en anledning till varför jag inte kan öva tre timmar varje dag längre, varför jag inte orkar stå upp och spela en hel konsert, varför det svartnar för ögonen och känns som om jag ska svimma vissa dagar när jag blåser i ett blåsinstrument. Därför är jag både rädd och förväntansfull över att få dela det här albumet med er. Vill ni stötta det här projektet får ni gärna köpa en skiva i förväg på Kickstarter.
http://kck.st/2Fmg5hE

Btw. Releasen kommer att hållas på Örebro konserthus, 10e mars 2019 tillsammans med release av Erik Slättbergs andra solopianoalbum :O Så skriv upp datum redan nu! Då är ni särskilt välkomna! EPISKT kommer de å bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.