Första plattan!

Dumhetens första skivinspelning med Göran Petersson och Philip Henning.

Tre dagar har gått, sitter och käkar upp pizzan som blivit över efter lunchen. Philip skjutsade Cornelia och Göran till tåget, Joel gick hem och Erik ut i skogen. Äntligen har vi 5 grymma tagningar och en fantastisk platta att se fram emot som ska mixas redan om drygt en vecka.

I höstas var jag på favoriten, Nils Bergs spelning med Oskar Schönning på Glenn Miller. Någon månad senare befann vi i Havre oss i lätt desperation efter jakten på den rätta ljudteknikern. Jag hörde av mig till Nils Berg eftersom vi hade pratat lite efter gigget och jag kunde inte tänka mig någon bättre att fråga med tanke på sound, stil och genre. Jag fick Göran Peterssons nummer och ringde direkt. Vi bokade tid och några månader senare träffades vi i studion på Örebro MHS. Där jobbade vi även med Philip Henning som går ljudproduktion på skolan.

Göran fick bo hemma i kollektivet i Eriks rum. Där var det fullt hus, Emelie och Linus hade precis kommit hem efter 2 månader i Indien, Helena satt i soffan och spelade fiol och under natten dök även en Mattias upp som vi hittade sovandes i kökssoffan morgonen därpå. Hela fredagen roddade vi, kollade ljud. Först på kvällen kunde vi börja ta några tagningar som vi sedan lyssnade hänförda på i kontrollrummet. Vi hade ju aldrig hört oss i någon bättre ljudupptagning än en enkel zoom. Nästa morgon köttade vi tagning efter tagning, i princip hela dagen. Vi hade förberett med paj, falafel, ris, sallad och en fantastik linsgryta som vi åt tillsammans till lunch både fredag och lördag i en tom och öppen musikhögskola. Göran berättade om alla spännande artister han jobbat med, om hans skivbolag ”Brus och knaster”. Hur han hade spelat in i alla möjliga miljöer bla. i en lada i 37 graders värme, ett hus för döda kroppar och hemma i sitt vardagsrum i Stockholm. Det var spännande att sitta där och lyssna på hur alla plattor som jag älskat och lyssnat så otroligt mycket på kommit till. Söndagen blev en dag för lyssning, diskussioner och val. Halv fem var vi klara och nerroddade. Vi kramade om och tackade Göran och Philip för det fantastiska jobb de gjort tillsammans med oss. Göran berättade att han var positivt överraskad och tyckte att vi hade gjort ett otroligt bra jobb och Philip var glad och nöjd!

Göran mickade mig med samma bandmick som han alltid använder när han spelar in Nils Berg. <312669346_10207904921248179_1326032929_o

Jag är helt matt, slut och tömd på kreativitet. Fattar inte hur jag lyckats få ur mig dom där tonerna och fraserna igår och i förrgår. Det känns som att springa ett maratonlopp barfota att försöka hitta tillbaka dit.

Vi i Havre är glada och nöjda. Nu blir de hem och vila en vecka för att sedan spela på Scandic Hotell, Örebro Jazzklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.