Reportage & sambasnöre

NA besöker Mama Chajes

12829363_10154055386049903_1589719917367258335_oNärkes Allahanda (NA) kom och hälsade på inför vårt senaste gigg på Makeriet i Gamla Örebro. Vi fick ett fint uppslag med reportage och bild i tidningen. På nätet kan man även se en fin film om NA -TV

Makeriet välkomnade oss med rosa scenljud och en glad Emma och Markus som hjälpte oss med allt vi behövde. Det blev en spännande och ny känsla den här gången. Balkanfesten var igång som alltid. Tack till alla som kom!

Samba för ”peace love and understanding”

I helgen tog vi våra trummor i sambarevolutionen och drog ut på landet, till Himmerslund. Där trummade vi afoxé, susupapa, sambareagge samt musikaliskt väpnad kamp vilken är skriven av vår alldeles egna Elias. Dagen därpå åkte vi in till Örebro stad och ställde oss och trummade så som trumgruppen ”Sambomba” i Stockholm gjorde på Särgelstorg kl 12 prick. Liksom aktiva trumgrupper i Göteborg och MalP1000456mö gjorde vid samma tidpunkt. Tillsammans skapade vi ett sambasnöre genom Sverige. Utöver trummandet höll vi tal om jämställdhet, alla människors rätt till samma möjligheter, kärlek och gemenskap, mot våld, hat och rasism. Det var första gången vi i Sambarevolutionen tog saken i egna händer och gick ut och tog ställning. Innan har vi alltid blivit stöttade av demonstrationståg, aktioner och event.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.